המהלך האסטרטגי: כיצד מערכות בקרת מבנים חכמות שמנהלות אנרגיה מגדילות את הרווח התפעולי וכיצד מערכת בקרת מבנה יכולה לעשות את כל ההבדל?

דמיינו שתוכלו לצמצם את ההוצאות הנלוות לצריכת האנרגיה בעשרות אחוזים ולנהל אנרגיה בצורה טובה יותר, לקבל גישה ויזואלית נוחה למדדים באמצעות חווית משתמש מעולה, להשיג תשואה גדולה יותר ולהגדיל את הרווח התפעולי באמצעות שימוש חכם בחשמל ובאנרגיה וליצור גישה חדשה ומתקדמת לגמרי ל- IOT במבנים.
SCADA Ignition

בתחום של מערכות בקרת מבנים, מנהלי תפעול והנדסה רבים מחפשים שיטות חכמות עבור ניהול מבנים חכם ולשלב במסגרת האסטרטגיה הארגונית התפעולית, דרכים חדשניות ויצירתיות לשפר את התשואה ולהגדיל את הרווחיות באמצעות ניהול נכון של אנרגיה ע"י מערכות ניהול אנרגיה (EMS),  לצד שילוב אוטומציה במבנים שבין היתר יכולה לכלול ניהול מבנים חכם, שליטה מרחוק במבנים, בקרת תאורה חכמה,  בקרת מיזוג אוויר חכמה HVAC ועוד.

אלו ביחד ולחוד נמצאים בקטגורית טכנולוגיות חכמות לבניינים שמאפשרות פתרונות בקרת מבנה חכמים.

עבור יזמים המספקים אנרגיה לשוכרים, שינוי כאמור יכול להוות את ההבדל בשיפור התשואה פר מטר תוך כדי ניצול המשאבים הקיימים.

החלום של ביצוע בפועל של התייעלות אנרגטית באופן שיפחית את הוצאות ייצור האנרגיה יפחית את עלות החשמל השנתי ויגדיל את התשואה על נכסי האנרגיה של הארגון.

השילוב האינטגרלי בין מערכות בקרת מבנה חכמות עם ניהול אנרגיה, מהווה לא פחות ממהפכה עבור רבים, שיפור התשואה והגדלת הרווח התפעולי אפשרי לצורך שיפור הרווח התפעולי ומדיד כך שאפשר לקשור אליו באופן ישיר את השיפור ברווחיות.

שילוב כאמור כולל בין היתר ממשק שמחבר בין כל המערכות השונות בבניין, לרבות בקרת מיזוג אוויר חכמה,  חימום, HVAC, תאורה, ביטחון, אנרגיה הנצרכת מפאנלים סולאריים ומעמדות טעינה, ניהול כמויות האוויר הצח באמצעות גלאי CO2 וגלאי נוכחות והחיבור של אלו למערכת אחת שמאפשרת שליטה מרכזית מובילה בפועל לייעול משמעותי והפחתה של עלויות התפעול.

מחירי האנרגיה יקרים ולכן אימוץ היכולת להפחית את הוצאות האנרגיה באופן יעיל, בצורה שמשפיעה משמעותית על שורת ההוצאות הפכה להיות כורח המציאות ומסיבה זו הפכה להיות מיקוד קריטי עבור בעלי נכסים מניבים שכוללים תחנות דלק, מבנים מסחריים וקניונים, דיור מוגן ועוד ומנהלי מוסדות ציבור שכוללים בתי חולים, רשויות מקומיות, אוניברסיטאות ומכללות וכדומה.

השאיפה שהיתה בעבר חלום עבור רבים, הפכה להיות מציאותית מתמיד עבור אלו שאמונים על שיפור הרווח התפעולי נטו ועל השבחת ערך הנכסים באמצעות שילוב מערכת בקרת מבנה לצורך חסכון באנרגיה.

בין היתרונות המרכזיים של הטמעה של מערכת בקרת מבנה או מערכת בקרת מבנים נמנים:

1. יעילות תפעולית: שילוב מערכת בקרת מבנה חכמה אחת מעל כל המערכות מאפשרת ביצוע אופטימיזציה באמצעות בין היתר שימוש בפרוטוקולים של תקשורת כדוגמת BACnet, BACnet/IP , Modbus ושילוב טכנולוגיה חכמה משפרים את החיבור, הייעול האנרגטי ונוחות חווית משתמשים.
כמו כן, התקשורת בין המערכות השונות במבנה שמבוססת ענן, חלקה יותר ושיתוף הנתונים פשוט יותר ומאפשר שליטה מרכזית ונגישה שמוצגת בצורה ידידותית מאד למשתמש. השליטה מאפשרת להגדיר ולתאם פעולות בצורה טובה יותר באופן שמאפשר קבלת החלטות מבוססות נתונים בזמן אמת, הקטנת זמני תגובה ושליטה תפעולית טובה יותר.
אלו יובילו לקבלת לניהול יעיל יותר, אשר מקטין באופן ישיר טעויות שנעשות מיד אדם ומייעל משמעותית את העבודה השוטפת.

2. חיסכון כספי והשבחת ערך הנכס: המשמעות של הפיכה של המבנה למבנה אנרגטי וחסכוני יכול להוביל לחיסכון של עשרות אחוזים באמצעות הפחתה של עלויות התפעול והשבחה של ערך הנכס.

עליה ברווח התפעולי באה לידי ביטוי מדי חודש ועליה בשווי הנכס באמצעות שיפור צריכת האנרגיה יכולה להיות משמעותית מאד בזמן מכירה.

3. מתן מענה מדויק לצורך המשתמשים: שילוב מערכות בקרת מבנה שמשלבות חיסכון באנרגיה תורמות לשביעות רצון טובה יותר של המשתמשים וזאת עשוי להואיל לכולם.

4.שיפור ניהול האנרגיה: השילוב האופטימלי בין מערכת של בקרת מבנה עם מערכת לניהול אנרגיה מאפשר לנטר, לווסת ולחזות את צריכת האנרגיה בכל עת.
האפשרויות הטכנולוגיות אשר טמונות בשילוב מבטיח זה מאפשרות לדג' במבנה מסחרי לייצר מדדים פר משרד ופר קומה וכוללות זיהוי הזדמנויות טובות לחיסכון באנרגיה "ולהכות על הברזל בעודו הוא חם", דוגמאות לכך יכולות להיות הפחתת טמפרטורה של מיזוג, הפסקת עבודה של צילר, ביצוע אופטימיזציה לזמנים של הפעלה של ציוד ומכונות ולהדליק אורות אדומים שעולים כתוצאה מאי יעילות של בקרת  HVAC, ניטור האנרגיה מפאנלים סולאריים ומעמדות טעינה ובאמצעות מודלים מבוססי חיזוי שמושתת על זיהוי דפוסים ושילוב טכנולוגיות  IIOT מתקדמות לבצע פעולות שמובילות לחיסכון ישיר מבלי לפגוע בצרכי וחווית המשתמשים. כיום יש גם שילוב המערכות עם שימוש בבינה מלאכותית AI, באופן שמאפשר תחזוקה חזויה וניתוח נתונים מתקדמים BIG DATA.

5. מיתוג וקיימות: השיח הציבורי בנושא סביבה וקיימות הינו נושא חם ומדובר בפורומים ממשלתיים ומקצועיים רבים וחשוב גם להרבה מלקוחות הקצה.
זהו אינו סוד שהשמירה על הסביבה וקיימות משפרים את המיתוג של החברה ובתחום הנדל"ן המסחרי לדג' מושכים לקוחות שמוכוונים שמירה על יעילות אנרגטית וקיימות.
קבלנים רבים היום משלבים אלמנטים מסוג זה במפרטים הטכניים ובקמפיינים השיווקיים שלהם.
לא זו אף זו, יש מכוונות מטרה ממשלתית לקדם מבני מאופסי אנרגיה ולתת עדיפות לשכירות של משרדי ממשלה ע"י מנהל הדיור הממשלתי למבנים שיוגדרו כמאופסים.
6. נראות: השימוש במערכת כאמור מייצר חווית משתמש אחרת לגמרי וממחישה בקלות, בפשטות ובצורה ויזואלית טובה את כל הנתונים באופן נעים לעין, שמאפשר לקבל החלטות מבוססות נתונים BIG DATA בקלות.


7. מערכת IGNITION יישום הלכה למעשה,

מערכת ignition מהווה הלכה למעשה הפתרון המתקדם והטוב ביותר עבור ניהול מבנים חכמים.

מערכת Ignition SCADA נחשבת ולא במקרה לאחת הטכנולוגיות הטובות והחדשניות ביותר בתחום בקרת מבנים.

ומדוע?
המערכת מודולרית ומבוססת ענן ומובנית ונבנית סביב מתן מענה לאתגרים בתחום ניהול מבנים ולמתן פתרונות לצרכים שעולים מהשטח ומאפשרת חווית משתמש מעולה, לצד שמירה סיסטמטית על גמישות ותקשורת רציפה וביצוע אינטגרציה שרק אפשר לחלום עליה.

באמצעות מערכת Ignition SCADA ניתן לנטר ולנתח נתונים של צריכת אנרגיה בזמן אמת ולזהות דפוסי שימוש ובכך לייצר את מנגנון החיזוי שמאפשר למנהלי מבנים לחסוך בהוצאות, לפעול דרך קבע לשיפור יעילות אנרגטית ולעמוד בתקנים המחמירים של הביטחון.
והכל מונגש בצורה פשוטה וידידותית וניתן לצפיה מהסמארטפון או מטאבלט.

מערכת Ignition SCADA הינה הבחירה הטובה ביותר וההשקעה הטובה ביותר שיכולה לקדם יעילות ורווחיות.


מחלום לביצוע,


חיבור IOT וקיימות, חיסכון באנרגיה במבנים, שליטה מרחוק במבנים, טכנולוגיות חכמות לבניינים, מערכת אוטומציה לבניין, כל אלו ביחד ולחוד ולא רק הם ברי יישום באופן מיידי וכבר מזמן אינו בגדר חלום רחוק.

הפתרונות לאתגרים התפעוליים נמצא בהישג יד וצריכים להיות מותאמים לעיר על פי נתוני צריכה ומידות. המנהלים נמצאים בעמדות מפתח של קבלת החלטה שיכולה לעשות מהפכה ברווחיות.


השילוב של מערכת בקרת מבנה משולבת עם מערכת ניהול אנרגיה עושה פלאים לא רק בארץ, אלא גם בעולם והיום אפשרי ונגיש יותר מתמיד. הביקוש למערכות כאמור רק עולה, המעבר לניהול בקרת מבנה חסכוני באנרגיה מיושם כיום במקומות רבים.

זאת עולה בקנה אחד גם עם החלטות הממשלה והיעדים הלאומיים להפחתת פליטות והתייעלות אנרגטית וקידום העלאת המודעות לחסכון צריכת החשמל וקיימות.



לשון זכר כמוה כלשון נקבה

 

 

 

לשיתוף הפוסט

SCADA Ignition
המהלך האסטרטגי: כיצד מערכות בקרת מבנים חכמות שמנהלות אנרגיה מגדילות את הרווח התפעולי וכיצד מערכת בקרת מבנה יכולה לעשות את כל ההבדל?
שי גרשון - Shai Gershon

שי גרשון

מנכ”ל משותף

אודות:

מהנדס חשמל ומחשבים ובוגר תכנית לתואר שני – מנהל עסקים למנהלים של האוניברסיטה העברית, עוסק ביישום טכנולוגיות חדשות במפעלי תעשייה מזה כשני עשורים.

השכלה: 

מהנדס חשמל ומחשבים מאוניברסיטת בן גוריון, בוגר תואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית.

דילוג לתוכן